torstai 20. maaliskuuta 2014

Kevätkakku

Heippa taas!

Nyt on vuorossa leivontapäivitys. Koska mua ainakin kevättää ja pääsiäinenkin lähestyy, niin ajattelin tehdä keväisen juustokakun ja laittaa sen ohjeen myös tänne. Ulkonäkö olis toki voinut olla parempikin mutta maku oli ainakin kohdillaan!


Raikas kevätkakku

Pohja

Pohjana käytin pari päivää sitten tekemääni porkkanapiirakkaa. Murustin piirakan vuoan pohjalle ja sekoitin joukkoon seosta, jossa oli sulatejuustoa, tomusokeria ja voita. Seoksen painelin vuoan pohjalle tasaisesti ja laitoin jääkaappiin jähmettymään. Jos jostain kumman syystä kaapissasi ei ole porkkanapiirakan jämiä niin pohjan voi tehdä myös keksimurskasta ja voista :D

Täyte

Pääosaa tässä kakussa näyttelee niin sanottu täyte. Täytteeseen tuli:

1    pkt    Viola-appelsiinituorejuustoa
2,5 dl      kuohukermaa
4    rkl    sokeria
5            liivatelehteä
2    rkl    säilykemandariinien mehua

+ säilykemandariineja koristeluun

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää appelsiinituorejuusto ja sokeri. Sekoita.
2. Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 10 min. Purista sitten enin vesi pois niistä ja sekoita liivatelehdet kuumennettuun mehuun.
3. Sekoita liivateseos nopeasti ja hyvin kerman ja tuorejuuston joukkoon.
4. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi.
5. Kun kakku on jähmettynyt, koristele ja nauti hyvässä seurassa!





Itse tykkään tehdä juustokakkuja, koska ne maistuvat hyviltä ja ovat nopeita tehdä. Lisäksi niitä voi helposti muunnella oman mielensä mukaan, kunhan tietää perustekniikan. Juustokakuissa ihanaa on myös se, että niitä ei tarvi paistaa. Itselleni ainakin kaikissa leivonnaisissa on vaikeinta juuri paistaminen. Mun leivonnaiset on aina joko vähän kärähtäneitä tai sitten taikinaisia ja keskeltä raakoja. Ja tällä hetkellä paistamista vaikeuttaa myös meidän oikutteleva uuni. Niinpä säästän omia hermojani tekemällä juustokakkuja ja lisäksi säästyy sähköä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti