maanantai 31. maaliskuuta 2014

Pashaleivokset ja mustikkapiirakka

Näin Yhteishyvä-lehden ruokaliitteessä pashaleivosten ohjeen ja tottakai sitä piti päästä koittamaan! Itse tykkäsin kovasti leivosten mausta, mutta avokki ja sisko eivät oikein innostuneet. Tietysti jos ei pidä pashasta niin vaikea sitten pitää niistäkään. Yksin oon sitten joutunut niitä syömään mutta ei mua harmita :D



Yksin en suinkaan joutunut leipomaan, vaan sain siskon kaveriksi :)



Pashaleivokset

lehtitaikinalevyjä

täyte

2    dl    kuohukermaa
1    rs    appelsiinituorejuustoa
2    rl     sokeria
1    tl     vaniljasokeria
1/2        sitruunan raastettu kuori
3    rkl   mantelirouhetta

pinnalle
tomusokeria

1. Leikkaa jokainen taikinalevy neljään osaan ja paista 225 asteessa 10 min.
2. Halkaise palat ja jätä jäähtymään
3.Vaahdota kerma
4. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuoriraaste
5. Lisää rusinat ja mantelirouhe
6. Täytä leivokset ja koristele tomusokerilla

Helppoa ja nopeaa!


Pashaleivoksia

Pashaleivosten lisäksi tehtiin siskon kans myös perinteinen mustikkapiirakka isun ohjeella:

Mustikkapiirakka

pohja

2              munaa
1       dl    sokeria
1       dl    kermaa
1/2    dl    sulatettua voita
2       dl    vehnäjauhoja
1 1/2 tl     leivinjauhetta

täyte

4      dl  mustikoita
1      dl  kermaviiliä
1           muna
1      tl   vaniljasokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää kerma ja sulatettu voi
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan
4. Voitele piirakkavuoka ja levitä seos
5. Paista 15 min. 200 asteessa
6. Ripottele mustikat piirakan päälle
7. Sekoita kermaviili, muna ja vaniljasokeri keskenään ja kaada piirakan päälle
8. Paista toiset 15 min. 200 asteessa



Mustikkapiirakka
 (hieman kärsineen näköinen johtuen mun ja siskon sekoiluista :D)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti