torstai 27. maaliskuuta 2014

Pupuset

Mä oon tosissaan innostunut tekemään erilaisia pehmoleluja, ja kun kävin kirjastossa ja törmäsin pariin käsityökirjaan, joissa oli pehmolelumalleja, ei mun pehmoleluinnostus ainakaan laantunut. Toinen kirjoista oli suomenkielinen, ja aika hyvät ohjeet.  Toinen oli englanninkielinen, ja täytyy myöntää, että sitä oli aika hankalaa lukea. Tosin en oo vielä täysin perehtynyt siihen, sillä suomenkielinen kirja on tarjonnut liikaa hyviä ideioita. Ehkä saan jotain irti siitä englanninkielisestäkin, kun vaan jaksaisin kunnolla perehtyä.



Suomenkielisessä kirjassa oli aivan ihana pupumalli, jota sitten vähän itse muokkailin, ja tuloksena olivat nämä kaksi kaverusta




Nämä kaverukset valmistuivat neulomalla toisin kuin edelliset pehmot. Edelliset tein virkkaamalla. Neulomalla valmistetut pehmot ovat mielestäni jotenkin siistimpiä, mutta kyllä niiden tekeminenkin vie enemmän aikaa kuin virkattujen tekeminen. Neulotut pehmot vaativat myös mielestäni enemmän kokemusta käsitöistä kuin virkatut pehmot. Virkattuja pehmoja voi tehdä aloittelijakin ja niissä lankavalinnat eivät ole niin tärkeitä.


Tässä vielä kaverukset erikseen. Poikapupu sai nimekseen Jussi ja ja tyttö on Julia. Pitäähän rakkailla lapsilla nyt nimet olla! :D Jussista tuli vähän lyhyempi ja leveämpi kuin Juliasta, mutta eipä tuo haittaa. Kuka sanoo että miehen pitää aina olla se pitempi osapuoli?

Jussi
Julia





Päädyin tekemään pupuja paitsi ihanan ja inspiroivan mallin takia, myös sen takia, että pääsiäinen lähestyy ja nuohan on kiva laittaa sitten esille vaikka pääsiäisruohoa vahtimaan :)


Tässä vielä kuva niistä käsityökirjoista Vasemmanpuolimmaista voin suositella lämpimästi kaikille pehmoleluista kiinnostuneille: ihanat mallit, joita lapset ei voi vastustaa (eikä vähän vanhemmatkaan :D) ja ohjeet melko selviä.Tuo englanninkielinen oli tehty 90-luvulla ja se kyllä näky mutta oli siinäkin joitakin aivan ihania malleja. Siinä miinuksena vaikeat ohjeet vaikka englanti sujuisikin.




Tällä hetkellä mulla on kesken pieni nukke, jonka mun pikkusisko tilas. Laitan siitä kuvia sitten kun se valmistuu. Niin ja kommentit olis kivoja. Eli jos eksyt lukemaan blogiani, niin rohkeasti vaan kommentoimaan! :)




2 kommenttia: