perjantai 4. huhtikuuta 2014

Whoopiet ja Alpo

Päätettiin pitää kaveriporukalla leffailta keskellä viikkoa. Mielestäni oli hyvä idea pitää leffailta vaihteeksi viikolla, koska viikonloput ovat yleensä kaikilla täynnä ohjelmaa, ja viikolla pidetty leffailta katkaisee kivasti viikkoa ja antaa puhtia loppuviikkoon. Katsottiin Leijonasydän-leffa, ja oli kyllä hyvä. Suosittelen! Erityisesti pidin Pääkkösen viuhahduksesta :D

Leffailta ei ole tietenkään mitään ilman naposteltavaa, ja päätettiin, että nyyttäriperiaatteella mennään. Ajattelin, että kaikki tuo kuitenkin jotain suolaista, joten päätin tehdä jotain makeaa. Kun sitten silmiini osui Lidlissä Whoopie-valmistaikina paketti, niin en voinut vastustaa. Itse en ole kyseisiä leivonnaisia koskaan tehnyt, ja ajattelin että nyt olisi hyvä tilaisuus testata.

Ostin sekä vadelma- että suklaavalmistaikinapaketin. Tarjolla oli myös appelsiininmakuisia whoopieita, mutta ajattelin, että vadelma ja suklaa tekevät paremmin kauppansa. Whoopieita oli tosi helppo tehdä; valmis jauhoseos vain kaadettiin kulhoon, joukkoon lisättiin muna, maitoa ja rasvaa ja sitten sekoitettiin. Ohjeessa käsketään käyttää kevytmaitoa, mutta itse käytin täysmaitoa. Valmis taikina annostellaan pellille pieniksi kasoiksi ja paistetaan. Paistettujen ja jäähtyneiden whoopieiden väliin lisätään lopuksi kreemi, joka tulee valmistaikinan mukana. Tai siis paketin mukana tulee kreemijauhe, johon pitää lisätä maitoa.






Whoopiet onnistuivat mielestäni hyvin ja aion tehdä niitä jatkossakin, tosin en valmistaikinasta vaan itse alusta alkaen. Itse tykkäsin suklaisista enemmän, kun taas avokille maistuivat vadelmaiset. Kavereille maistuivat molemmat ja melkein kaikki meni! :)


Lopuksi vielä kuva kisusta, jonka tein pikkusiskolle. Oli jännä huomata, miten rakas kisusta heti tuli siskolle. Sisko on retuuttanut kissaa siitä asti mukana, kun sen multa sai. Sisko antoi kisulle nimenkin. Kissasta tuli Alpo, koska Nelli Nuudelipään kissakin on Alpo :D


Alpo hengaa :)




1 kommentti: